Vaargebied

Vanuit diverse havens vaart Nautisch Dagje door geheel Nederland met kleine en grote groepen (van 10 tot 400 personen). Maar onze meest populaire bestemmingen zijn de Waddenzee, het IJsselmeer en meren in Friesland. In overleg met onze schipper en afhankelijk van de wind bepaal je zelf de eind bestemming van de dag.

Zeilen met een klipper op de Waddenzee

Geniet van de zilte zeelucht, de wind door uw haren en de mooie natuur van de Waddenzee. Het Waddengebied is een bijzonder natuurgebied en benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Misschien ziet u onderweg wel zeehonden zonnebaden of als u echt geluk hebt een bruinvis langs zwemmen. Als u op het Wad zeilt met een platbodemschip kan de schipper bij eb (laag water) het schip laten droogvallen op een van de zandbanken. Midden op de Waddenzee kunt u dan een wandeling maken over de zandbanken, lekker zwemmen of heerlijk barbecueën. Een zeiltocht op de Waddenzee start meestal in Makkum of Harlingen. Maar het is ook prima te combineren met een tocht over het IJsselmeer (dan kun je ook starten vanuit Enkhuizen of Lemmer).

Zeilen met een klipper op het IJsselmeer

Beleef een heerlijke zeildag of zeilreis op en rond het IJsselmeer. Het IJsselmeer is een veilig vaargebied waar men zowel recreatief als actief kunt zeilen. Rondom het IJsselmeer kan er gefietst en gewandeld worden. Er zijn allerlei musea en monumenten op loopafstand van de verschillende knusse havens. Prachtige historische stadjes met gezellige winkeltjes, cafés, terrasjes en restaurants. Lemmer, Harlingen, Enkhuizen, Hoorn, Makkum, Urk, Stavoren, Workum, Medemblik, Lelystad en Kampen Gezellige stadjes waar van alles is te beleven.

Zeilen op een Skûtsje in Friesland

Beleef de Friese Meren vanaf ons Skûtsje (een authentiek Fries zeilschip). Alle Friese meren zijn met elkaar verbonden, ideaal voor een ontdekkingstocht. Vaar over de grote meren of prachtige vaarten tussen de weilanden. Er zijn zat ligplaatsen in de vrije natuur, een eilandje of dorpen en steden te vinden. Zeilen op de Friese meren is vooral geschikt voor korte en lange dagtochten. We Starten meestal vanuit de haven van Stavoren, maar in overleg zijn eventueel ook andere opstapplekken bespreekbaar.