Frisius van Adel

Driemastklipper

Het schip, klipper Frisius van Adel

Een vorstelijk dagje uit met deze Friese trots is ongeëvenaard: “Adeldom verplicht”. Deze sierlijke, ruime klipper heeft een gezellige bar waaraan u onder het genot van een drankje (probeer eens een Beerenburgje) en een hapje heerlijk kunt vertoeven. De riante salon van het schip kan in twee afzonderlijke ruimtes ingedeeld worden. De prachtig afgewerkte zitgedeeltes zorgen ervoor dat u volop kunt genieten van al het heerlijks dat de moderne keuken van de Frisius van Adel, u te bieden heeft. De verschillende zitgelegenheden aan dek bieden ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Midden in de Friese natuur zijn water en wind een prachtige ambiance voor vele gelegenheden.

Trouwlocatie

De Frisius van Adel is tevens een officiële trouwlocatie. Elkaar het ja-woord geven op dit fraaie schip of in een pittoreske havenstad maakt uw bruiloft wel heel speciaal. Het is een trouwlocatie met alles erop en eraan! Als u kiest voor trouwen op het water, dan bent u gegarandeerd van een spectaculaire trouwdag om nooit te vergeten. Niet alleen het bruidspaar zullen dit dag van hun leven ervaren, ook uw gasten zullen nog vaak terugdenken aan deze bijzondere locatie. Niet alleen groots, ook voor een kleine intieme bruiloft is dit schip een perfecte trouwlocatie!

Bemanning en vaargebied

Schipper Jappie Bandstra heeft ruim dertig jaar ervaring als schipper en kent de Friese wateren en het IJsselmeer door en door. Door zijn prestaties als wedstrijdzeiler (onder andere op een officieel wedstrijdskûtsje en Lemster aak) is hij een bekende schipper binnen de Friese schipperij. Behalve het actieve zeilen kan hij zorg dragen voor een creatief programma.

Anno 1906

De klassieke driemastklipper Frisius van Adel liep in 1906 in Raamsdonkveer van stapel. Het schip heeft tot in de jaren vijftig als zeilend vrachtschip de Zuid Hollandse wateren bevaren. Daarna werd het schip verlengd en gemotoriseerd en heeft sindsdien vele verbeteringen gekend. In 1992 werd de Frisius van Adel totaal verbouwd tot een luxe zeilschip.

Over het schip

Lengte over alles:

Lengte tussen de stevens:

Breedte:

Zeiloppervlak:

Max. aantal personen:

45,00 m

37,00 m

6,10 m

578 m2

75 pers

Tarieven

35 tot 75 personen

Per persoon vanaf:

Dagtocht:

Avondtocht:

Dagdeel:

€25,00

€1875,00

€850,00

€1495,00

Offerte
Arrangementen

Over het schip

Lengte over alles: 45,00 m

Lengte tussen de stevens: 37,00 m

Breedte: 6,10 m

Zeiloppervlak: 578m2

Max. aantal personen: 75 personen

Tarieven

35 tot 75 personen

Per persoon vanaf: €25,00

Dagtocht: €1875,00

Avondtocht: €850,00

Dagdeel: €1495,00

Offerte
Arrangementen