SkûtsjesilenSkutsjesilen met uw bedrijf of groep? Via NautischDagje.nl kunt u heerlijk verblijven aan boord van onze Skutsjes en genieten van de prachtige vergezichten en de mooie plekken op de Friese Meren. Op NautischDagje.nl vindt u een compleet overzicht van zeilschepen die bij ons te huur zijn met schipper voor dagtochten in Friesland.

Skutsjesilen: Bedrijfsuitje of met een vriendegroep

Het is altijd ingewikkeld om een bedrijfsuitje te organiseren voor een groep. Waar de ene collega actie wil, heeft de ander meer een voorkeur voor een gezellig uitstapje zonder veel inspanningen. Een museum is minder voor de jongere deelnemers, maar paintballen is vaak weer niks voor ouderen. Wat nu? Zeilen aan boord van een traditioneel zeilschip is de oplossing! Geschikt voor iedereen.

Zeilen op een klassiek Skûtsje is een prachtige mogelijkheid om op een hele andere manier samen te zijn dan op het werk. Collega’s die van actie houden kunnen helpen met het hijsen van de zeilen en het sturen van schip. Voor minder actieve personen is het prima vertoeven aan dek onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom een bedrijfsuitje is geschikt voor iedereen! Veel bedrijven gingen je al bij ons voor. Succes en plezier verzekerd! Jouw bedrijfsuitje of teamuitje aan boord op een van onze schepen staat garant voor een heerlijk dagje op het water. Actie en ontspanning buiten aan dek, of in de comfortabele dagverblijven van onze schepen

Skutsjesilen: Zeilen met de familie of vrienden

Een skûtsje (het Friese woord voor ‘schuitje’) is een houten of stalen Friese tjalk gebouwd voor het vervoer van vracht in Friesland. Afhankelijk van het seizoen vervoerden deze schepen mest, aardappelen of andere bulkgoederen. De schipper en zijn gezin woonden in die tijd ook aan boord van het skûtsje.

Deze zeilschepen werden vanaf de 18e eeuw gebouwd tot circa 1930. De lengte bedraagt 12 tot 20 m. De breedte hangt samen met de afmetingen van bruggen en sluizen in het vaargebied waar het  Skûtsje voer. Maar gemiddeld 3,5 meter tot maximaal 4 meter. De scheepjes zijn gebouwd om te zeilen en waren oorspronkelijk dan ook niet voorzien van een motor. In de loop van de jaren twintig en dertig werden veel skûtsjes voorzien van hulpmotoren. De skûtsjes verdwenen als vrachtschip van de Friese wateren toen de motor-binnenvaartschepen die vele honderden tonnen lading konden meenemen en hun rol overnamen. Veel skûtsjes werden vervolgens omgebouwd tot woningen op het water of varen nu rond als wedstrijdskûtsje.

 

Boek nu uw Nautisch Dagje!

.

SkutsjesilenSkutsjesilen

Skûtsjesilen

 

 

 

 

.

NautischDagje.nl – Skutsjesilen – Het leukste dagje uit op en om het water

Volg ons ook via Facebook